Isnin, 28 Jun 2010

Rahsia Di Sebalik Kejayaan Otai-Otai IM

Tahukah anda hampir kesemua Otai-Otai IM memiliki pengetahuan dalam penulisan surat jualan walaupun mereka tidak menjadi seorang penulis surat jualan.

Ammar Zahar, Jamal, Zamri Nanyan, Shuth, Suthan M, SmartZul, Lebanon serta ramai lagi usahawan Otai IM yang tidak disebut di sini berpengetahuan dalam penulisan surat jualan dan pernah menulis surat jualan mereka sendiri. Walaupun mereka juga mengupah penulis surat jualan namun pengetahuan mereka dalam penulisan surat jualan sangatlah tinggi.

Penting sangat ke memiliki pengetahuan dalam penulisan surat jualan sehingga Otai-Otai IM tempatan ini menjadikan ilmu pennulisan surat jualan sebagai tunjang dalam usaha jualan produk mahupun perkhidmatan mereka ?

Untuk pengetahuan anda perkara paling utama dalam mempelajari ilmu penulisan surat jualan adalah bagaimana untuk menyampaikan mesej jualan terus kepada emosi bakal pembeli. Ini kerana manusia membeli kerana emosi tidak kira samada ia sedar atau tidak.

Oleh itu Otai-Otai IM ini tahu bagaimana untuk menyentuh emosi bakal pembeli mereka untuk terus membeli.

Ini bermaksud mereka kenal siapa bakal pembeli mereka. Dari sini mereka tahu apa sebenarnya yang bakal pembeli mereka mahukan. Jika mereka mampu menghasilkan produk yang sudah sedia ada permintaan sudah tentu produk atau perkhidmatan mereka mendapat sambutan.

Untuk menjual terus kepada emosi bakal pembeli ianya seumpama gear kereta. Untuk bergerak ke hadapan sesebuah kereta harus menggunakan gear 1 dahulu, kemudian gear dua dan gear seterusnya sehinggalah gear lima dan ianya harus mengikut turutan jika tidak pergerakan enjin tidak akan menjadi lancar.

Begitu juga dengan emosi manusia dimana ianya juga mempunyai gear emosinya. Disinilah dengan pengetahuan teknik menyampaikan mesej jualan melalui penulisan surat jualan otai-otai IM ini bukan sahaja mampu menghasilkan sebuah surat jualan yang mempunyai turutan yang mampu menjana gear emosi manusia malah tindakan pemasaran juga menggunakan teknik yang sama. Di sinilah letaknya rahsia kuasa turutan bagi menjana gear emosi manusia.

Dengan kuasa turutan ini juga Otai-Otai IM bukan setakat mampu menghasilkan jualan yang meletup malah tidak kira samada prospek mahpun pelanggan mereka sangat dekat dengan mereka dan tidak sabar-sabar menunggu peroduk-produk terbaik yang bakal dikeluarkan oleh Otai-Otai IM ini.

Dengan kuasa turutan ini juga Otai-Otai IM mampu menjadikan ribuan suspek menjadi prospek, prospek menjadi pelanggan dan pelanggan menjadi pelanggan setia manakala pelanggan setia menjadi pengikut setianya.

Sebagai seorang usahawan adalah perlu untuk mempelajari bagaimana untuk menjual terus kepada emosi pelanggan dan melalui penulisan surat jualan merupakan jalan mudah untuk mempelajarinya.

Bukanlah bermaksud anda harus menjadsi seorang ahli psikologi untuk bermain secara psiko bagi menyentuh emosi manusia namun cukuplah sekadar mengetahui bagaimana untuk menggunakan kuasa turutan ini.

Jika Otai-Otai IM ini menjadikan ilmu menjual terus kepada emosi manusia melalui penulisan surat jualan sebagi tunjang utama kejayaan mereka mengapa tidak anda. Tidakkah anda juga berimpian untuk menjadi hebat serta berjaya seperti mereka dan tidakkah anda mahu juga digelar sebagai Otai IM atau GURU dalam bidang anda?

Apa pun pilihan di tangan anda. Hanya keputusan dan tindakan anda sahaja yang mampu mengubah diri anda.


Hadiri Mastermind session bersama saya dan Safuan dari Team Pemikat tentang penulisan surat jualan dan menulis untuk menjual pada 24 Julai ini. Untuk perincian sila klik link di bawah:

http://www.pemikatjualan.com/mininiaga

Tiada ulasan: